wtorek, 28 maja 2013

Udka z przyprawą do mięsa duszonego


Kurczaka przygotowuję dość często, lubimy jego delikatne  mięso, a pomysłów na jego podanie nieskończona ilość:)
Dzisiaj przetestowałam przyprawę od Kamisa do mięsa duszonego, zapraszam:)





3 udka z kurczaka 

3-4 ząbki czosnku 

Przyprawa Kamis do mięsa duszonego 






Udka dokładnie myję, i ściągam z nich skórę  Każde posypuję przyprawą do mięsa duszonego ( ilość wg gustu) Dodatkowo obkładam każde udko plasterkami czosnku. Mięso duszę w szybkowarze, 20 minut od momentu wzrostu ciśnienia.

Podaję z ulubionymi warzywami. Mięsko ma lekko korzenny smak, dla nas trafiony;)

W skład przyprawy wchodzą :

Sól, czosnek, papryka słodka, gorczyca, cukier, kolendra, chilli, imbir, tymianek, majeranek, rozmaryn, pomidor, kurkuma, bazylia, szałwia, cząber, ziele angielskie, oregano, owoc jałowca, natka pietruszki, pieprz czarny, goździki, mięta, liście laurowe.

Przyprawa jest uniwersalna, pasuje do każdego rodzaju mięs. Nie zawiera glutaminianu sodu, co jest wielkim plusem:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...