Pyszne i pożywne śniadanko, obiad lub kolacja. 
Omlet w połączeniu z lekko słonym serkiem wiejskim smakuje wybornie.
Smaczku dodają zioła prowansalskie i szczypiorek. Ja użyłam mrożonego, ale świeży będzie dużo lepszy:)
Omlet w połączeniu z lekko słonym serkiem wiejskim smakuje wybornie.
Smaczku dodają zioła prowansalskie i szczypiorek. Ja użyłam mrożonego, ale świeży będzie dużo lepszy:)
Serek wiejski light ( 150 g)
Szczypiorek ( u mnie 3 łyżki mrożonego)
3-4 jajka
Pieprz i sól do smaku
Łyżeczka ziół prowansalskich
Jajka ubijam  z ziołami, solą i pieprzem. Serek wiejski przekładam do miski, dodaję szczypiorek ( świeży  należy najpierw umyć, osuszyć i posiekać). 
Do miski dodaję ubite jajka, i mieszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, i  wlewam masę jajeczną. 
Smażę omleta pod przykryciem, do momentu zupełnego ścięcia się masy. 
Trzeba smażyć  powoli,  aby spód się nie spiekł, a góra nie została surowa.
Gotowego przekładam na talerz, podaję z ulubionymi warzywami;)



fajne połączenie z tym serkiem wiejskim:D
OdpowiedzUsuńI pyszne:)
Usuńświetny pomysł w sam raz na smaczne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
Usuń