wtorek, 20 stycznia 2015

Boczek rewelacyjny na kanapkę

Domowa wędlina jest najlepsza , tanio i smacznie , bez porównania ze sklepowym produktem. 



Dość często można kupić  za nie duże pieniądze boczek, czy szynkę w  (KLIK).  

Wystarczy mięso natrzeć ulubionymi przyprawami, odstawić aby si e "zamarynowało" i upiec . 

Gorące jest super do obiadu, na zimno na kanapkę, do tego musztarda i ogórek kiszony, pycha!!! 


Boczek rewelacyjny na kanapkę



majeranek

czosnek

papryka słodka

pieprz Cayenne

pieprz

sól

pomidory z czosnkiem i bazylią







Boczek myje i osuszam .  Nacieram obficie przyprawami, nie podaje ilości przypraw, trzeba je dobrać wg własnego smaku.
Mięso przekładam do worka do pieczenia , zawiązuję   i odstawiam do lodówki,  przynajmniej na dobę , ja trzymałam dwa dni .


Po tym czasie wyciągam  i nakłuwam woreczek w paru miejscach ( wykałaczką )
Piekę godzinę w  190 st C.  Można pod koniec pieczenia rozciąć worek i przyrumienić mięso.
Boczek jest soczysty i mięciutki. Doskonały na kanapkę lub jako danie obiadowe. 











Domowy Wyrób

15 komentarzy:

  1. Ja czasami inne mięsa robię, wychodzi smacznie. Ale ten przepis także wypróbuję w najbliższym czasie, dzięki i pozdrowionka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowa wędlinka smakuje najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pelna zgoda To cos co zrobisz sam (a) a nie jakies bze bze ze sklepu !REWELACJA No troszkę hllesterolku wpadnie --- ale co mi tak Dzieki i polecam Pozdrawiam milutko !!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. To jest to co tygrysku lubią najbardziej:)
    PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, mój Tygrysek ma tak samo :D

      Usuń
  5. Stara prawda, że własne wyroby najlepsze, no i wiesz co jesz.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. ja lubie zrolowany boczus i ugotowany pychunia!!!




    OdpowiedzUsuń
  7. ja lubie zrolowany i ugotowanyyy pychunia

    OdpowiedzUsuń
  8. Zdrowa wędlinka na kanapkę :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)