poniedziałek, 16 czerwca 2014

Młode ziemniaczki grillowane szparagi i jajka sadzone pomysł na smaczny obiad

Ostatnio zapytano mnie jak przygotowuję młode ziemniaczki że wyglądają tak ładnie;)
Otóż obsmażam wcześniej ugotowane w woku, na małej ilości oleju , doprawiam ulubionymi ziołami , ot cała tajemnica;)

Dzisiaj  podam smaczną propozycję wegetariańskiego obiadku, opiekane młode ziemniaczki, grillowane szparagi i jajko sadzone, smacznie, oj smacznie :)

grillowane szparagi i opiekane młode ziemniaczki



500 g zielonych szparagów
3-4 jajka
kg młodych ziemniaków
łyżeczka kminku
2 łyżeczki soli
sól czosnkowa
koperek
olej

pieprz mielony







Młode ziemniaczki należy oskrobać z cieniutkiej skórki, gotuję je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kminku( około łyżeczki)

Po ugotowaniu i odcedzeniu przekładam do woka  z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju, posypuję solą   i koperkiem, obsmażam ziemniaki z każdej strony.

Szparagi  grilluję , każdy smaruję olejem i posypuję solą czosnkową. 

Jajka smażę na oleju, podaję na szparagach w towarzystwie zapiekanych ziemniaczków;) 







Lato w pełni!

7 komentarzy:

  1. mmm, pychota! :)

    Zapraszam do mnie na Dietetyczną Pannę Cottę!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obłędnie wyglądają te szparagi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję , szkoda że szybko znikają :)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)