piątek, 5 kwietnia 2013

Wiosenne chrupiące śniadanko

Wiosny jak nie było tak nie ma, pomijając tą kalendarzową .... Postanowiłam ją jednak przywołać ...kolorami.. na talerzu :D Ciekawe czy moje czary podziałają;)


4 jajka
250 g pomidorków koktajlowych
Ogórek zielony
Czerwona papryka
Cebula dymka
Jogurt naturalny ( 150 ml)
Pieprz czosnkowy Kamis wg smaku ( 1 łyżka)
Sól do smaku
Ocet balsamiczny









Ilość składników podałam na 4 porcje.

  •  Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram i kroję na  ćwiartki. Warzywa myję , osuszam, i kroję na odpowiednie/ dowolne  kawałki, dymkę siekam.

  • Na talerzykach układam kolejno, jajka, pomidorki, ogórki i paprykę. Całość spryskuję octem balsamicznym.

  • W miseczce łączę jogurt naturalny z pieprzem czosnkowym Kamis i solą. Polewam całość sosem. Na wierzch sypię posiekaną dymkę.  

  • Zajadam solo, lub z chrupkim pieczywem.



4 komentarze:

  1. coś dla mnie:) lubię takie lekkie warzywne wariacje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pięknie, kolorowo, z największą przyjemnością zjadłabym takie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)