Kolejna propozycja smarowidła do pieczywa. Pyszna pasta z wędzonej makreli, jajek i cebuli, doprawiona białym pieprzem smakuje wybornie;)
duża makrela
5-6 jajek
pół dużej cebuli lub jedna mniejsza
łyżka miękkiego masła lub 2 łyżeczki majonezu
pieprz biały mielony u mnie Kamis
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram.
Makrelę trzeba obrać dokładnie z ości, czyste mięsko
przekładam do malaksera.
Cebulę obieram, kroję
na mniejsze części, i dodaję do ryby.
Jajka przekrawam na cztery i dodaję do reszty składników, całość rozdrabniam, doprawiam pieprzem i mieszam z
masłem lub majonezem.
Gotowa pasta jest doskonała do smarowania pieczywa.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Lubię takie pasty. Mam zamiar jutro ze szprotek zrobić. Robię podobnie tyle że bez masła i dodaję jeszcze ogórki konserwowe. Pycha :)
OdpowiedzUsuńZ ogórkiem , też musi być smaczna:)
UsuńPyszna propozycja :) Lubię tego typu smarowidła :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka mi cieknie :) Uwielbiam pasty :)
OdpowiedzUsuńDziękuję dziewczyny :) My też bardzo lubimy pasty:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te pastę :) Mój tata jeszcze dorzuca ogórka zielonego ;)
OdpowiedzUsuńmyślę , będzie smakowała pasta w tym składzie
OdpowiedzUsuń