Genialne połączenie smaków, biały ser, truskawki i cukier cytrynowy na świetnym makaronie Czanieckim :)
Zapraszam na makaronowe gniazda z białym serem i truskawkami o cytrynowej nucie:)
50 dag białego sera
300 ml jogurtu naturalnego
4-5 łyżek cukru
cytrynowego
25 dag makaronu gniazda Czaniecki
30 dag truskawek
Makaron gotuje al ’ dente.
Odcedzam przelewając zimną wodą.
Biały ser rozgniatam i łączę z jogurtem i 3 łyżkami cukru
cytrynowego. Truskawki myję, odcinam
szypułki, kroję na mniejsze kawałki, część
dodaję do sera, resztę zostawiam do ozdoby.
Na talerze wykładam makaron tworząc gniazda za pomocą
widelca. Wykładam ser z truskawkami. Całość posypuję cukrem cytrynowym, i
układam kawałki truskawek.
w sezonie letnim to jedno z moich ulubionych dań:)
OdpowiedzUsuńU nas podobnie:) Pozdrawiam Anulla;)
UsuńDziękuję, postaram się odpisać;)
OdpowiedzUsuńAle tu aromatycznie! Grzechem jest nie zajrzeć od czasu do czasu! Zapraszam też do siebie!
OdpowiedzUsuńhttps://www.facebook.com/MalinowePocalunki
Dziękuję:) Oczywiście że odwiedzę;)
UsuńAle pychotka, muszę wypóbować ten makaron, a twarożek ostatnio w lidlu kupuję, bardzo dobry, do tego truskawki z ogródka, pycha :)
OdpowiedzUsuńWitaj Gosiu:) Wypróbuj warto, a z Lidla serek też lubię;)
Usuń