Zapraszam na pyszne łazanki , tym razem z młodą kapustą:)
\
\
Składniki:
Paczka makaronu czanieckiego łazanki
główka młodej kapusty
4-5 cebul
4 laski kiełbasy drobiowej ( około 50 dag)
Parę łyżek oleju do podsmażenia cebuli i kiełbasy
Pieprz czosnkowy
Pieprz czarny z
młynka
Makaron gotuję al’ dente ( 8 minut) w osolonej wodzie z
dodatkiem łyżki oleju. Po ugotowaniu zostawiam na durszlaku.
Kapustę myję i szatkuję, gotuję w małej ilości wody, tak aby
była na wpół twarda.
Obraną cebulę kroję w pół plasterki, kiełbasę w drobną
kosteczkę. Na patelni podsmażam kiełbasę, dodaję cebulę i smażę do
zrumienienia. Doprawiam pieprzem czosnkowym. Następnie łączę z odsączoną z wody
kapustą.
Na talerz wykładam porcję makaronu, posypuję obficie świeżo
zmielonym pieprzem, nakładam kapustę z makaronem, doprawiam i podaję;)
Makaron spisał się na medal, nie skleja się i nie rozpada,
jest smaczny, polecam serdecznie;)
taki trochę smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTak Olusiu, trochę... bo u mnie to tak lubi być tradycyjnie z nutką nowoczesności;) Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie;)
UsuńUwielbiam ,zjem każdą ilość ,jak nie na raz ,to na raty.
OdpowiedzUsuńMam to samo hahhaaaa :)
OdpowiedzUsuń