sobota, 15 czerwca 2013

Mix sałat do grilla

Zapraszam na lekką i smaczną sałatkę, jest doskonała do mięs z grilla, ale również jako dodatek do obiadu.
Przyprawa od Kamisa"pomidory z czosnkiem i bazylią nadają jej wspaniałego smaku. Polecam:)


Mix sałat z roszponką
2 pomidory
2-3 łyżki oleju z pestek winogron
Ocet balsamiczny
Łyżka czosnku w granulkach
Sól do smaku




Sałatę przekładam na sitko i płuczę pod bieżącą wodą, za pomocą   wirówki i osuszam.
W misce skrapiam ją octem balsamicznym. Umyte pomidory kroję w kostkę i dodaję do sałaty.
Posypuję całość suszonymi pomidorami, czosnkiem z granulkach i delikatnie solę. Polewam olejem i  mieszam wszystko razem. 
Odstawiam na  pół godzinki aby składniki się „przegryzły”
Surówka jest doskonałym dodatkiem do mięs z grilla.



2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...