Łososia robię często, uwielbiam jego smak. Dzisiaj postanowiłam przyprawić go świetną przyprawą grill ziołowy od Kamisa , dodatkowo użyłam suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis , zakochałam się w tej przyprawie;)
filet z łososia
przyprawa grill ziołowy Kamis
przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Kamis
sok z cytryny
olej z pestek winogron
Kawałek filetu z łososia umyłam i osuszyłam na papierowym ręczniku, posypałam przyprawą grill ziołowy, i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, skropiłam sokiem z cytryny, i polałam delikatnie olejem z pestek winogron. Odstawiłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie usmażyłam na grillu.
Łosoś smakował wybornie, dzięki przyprawie Kamisa mięsko było aromatyczne i smaczne.
Mieszanka ziół jest doskonale skomponowana, do rybki rewelacja;) Dodatek suszonych pomidorów urozmaicił doznania smakowe:)
*W skład przyprawy wchodzą:
sól, czosnek, pieprz czarny, cukier, oregano, gorczyca, cebula, bazylia, tymianek, cząber, rozmaryn – 4%, kolendra, majeranek, ziele angielskie, szałwia, kminek.
Dawno nie jadłam rybki z grilla, wygląda smakowicie...
OdpowiedzUsuńI jest smakowita, polecam:)
Usuń