piątek, 14 czerwca 2013

Aromatyczny, grillowany łosoś

Łososia robię często, uwielbiam jego smak. Dzisiaj postanowiłam przyprawić go świetną przyprawą grill ziołowy od Kamisa dodatkowo użyłam suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis , zakochałam się w tej przyprawie;)



filet z łososia 
przyprawa grill ziołowy Kamis
przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Kamis
sok z cytryny
olej z pestek winogron




Kawałek filetu z łososia umyłam i osuszyłam na papierowym ręczniku, posypałam przyprawą grill ziołowy, i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, skropiłam sokiem z cytryny, i polałam delikatnie olejem z pestek winogron. Odstawiłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie usmażyłam na grillu. 



Łosoś smakował wybornie, dzięki przyprawie Kamisa mięsko było aromatyczne i smaczne. 
Mieszanka ziół jest doskonale skomponowana, do rybki rewelacja;) Dodatek suszonych pomidorów urozmaicił doznania smakowe:)

*W skład przyprawy wchodzą:
sól, czosnek, pieprz czarny, cukier, oregano, gorczyca, cebula, bazylia, tymianek, cząber, rozmaryn – 4%, kolendra, majeranek, ziele angielskie, szałwia, kminek
.





2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...