Dzisiaj zapraszam na grillowane roladki z indyka, z fetą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Pyszne , aromatycznie mięsko. Lekkie i smaczne;)
Pierś i indyka (około 60 dag)
Feta 25 dag
Olej do smarowania mięsa
Mięso z piersi indyka myję, i osuszam na papierowym
ręczniku, dzielę na plastry i rozklepuję delikatnie. Każdy kawałek posypuję obficie suszonymi pomidorami z
czosnkiem i bazylią. Fetę kroję na odpowiednie kawałki( wielkość ciut mniejsza
od plastrów mięsa). Na każdy przyprawiony płat
wykładam kawałek fety, zwijam roladki. Zawijam w folię. Odstawiam na
minimum godzinę do lodówki. Po tym
czasie smaruje delikatnie olejem i grilluję.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Osobiście nie przepadam za fetą, ale można dać coś innego. Przepis ciekawy.
OdpowiedzUsuńMożna dać jakikolwiek ser Elu, ale feta jest słona, nie solę już mięsa, jest w sam raz:)
Usuń