niedziela, 23 czerwca 2013

Grillowane roladki z fetą i suszonymi pomidorami

Dzisiaj zapraszam na grillowane roladki z indyka, z fetą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Pyszne , aromatycznie mięsko. Lekkie i smaczne;) 


Pierś i indyka (około 60 dag)
Feta 25 dag
Olej do smarowania mięsa








Mięso z piersi indyka myję, i osuszam na papierowym ręczniku, dzielę na plastry i rozklepuję delikatnie. Każdy kawałek  posypuję obficie suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Fetę kroję na odpowiednie kawałki( wielkość ciut mniejsza od plastrów mięsa). Na każdy przyprawiony płat  wykładam kawałek fety, zwijam roladki. Zawijam w folię. Odstawiam na minimum  godzinę do lodówki. Po tym czasie smaruje delikatnie olejem i grilluję. 




*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

2 komentarze:

  1. Osobiście nie przepadam za fetą, ale można dać coś innego. Przepis ciekawy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można dać jakikolwiek ser Elu, ale feta jest słona, nie solę już mięsa, jest w sam raz:)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...