czwartek, 24 kwietnia 2014

Zupa jarzynowa porosołowa

Przeważnie w poniedziałek robimy pomidorówkę na rosole, ja proponuje zrobić pyszną, pożywną zupę warzywną. 



Około 2 l rosołu( u mnie wołowo drobiowy) z mięsem i włoszczyzną
30 dag mrożonki warzywnej
150 ml śmietany  lub jogurtu


Z rosołu wyciągam mięso ( wołowina, kaczka) i warzywa.  Porcje kaczki obieram z kości, kroję razem z wołowiną w kostkę. Marchewki, pietruszkę i seler też  kroję w kosteczkę.

Makaron gotuję, odcedzam.

Rosół zagotowuję i wsypuję mrożonkę, gotuję do miękkości warzyw, pod koniec dodaję kawałki mięsa i warzywa. Zabielam śmietaną lub jogurtem. 

Podaję z kokardkami. 





7 komentarzy:

  1. ileee makaronu :D
    Ale warzywne zupy są bardzo smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochaniutka tylko mi tutaj smaki robisz :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Super taka wiosenna, jarzynowa zupka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna, wiosennie lekka zupa jarzynowa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super taka wiosenna, jarzynowa zupka

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)