Przeważnie w poniedziałek robimy pomidorówkę na rosole, ja proponuje zrobić pyszną, pożywną zupę warzywną.
Około 2 l rosołu( u mnie wołowo drobiowy) z mięsem i
włoszczyzną
30 dag mrożonki warzywnej
150 ml śmietany lub
jogurtu
Z rosołu wyciągam mięso ( wołowina, kaczka) i warzywa. Porcje kaczki obieram z kości, kroję razem z
wołowiną w kostkę. Marchewki, pietruszkę i seler też kroję w kosteczkę.
Makaron gotuję, odcedzam.
Rosół zagotowuję i wsypuję mrożonkę, gotuję do miękkości
warzyw, pod koniec dodaję kawałki mięsa i warzywa. Zabielam śmietaną lub
jogurtem.
Podaję z kokardkami.
ileee makaronu :D
OdpowiedzUsuńAle warzywne zupy są bardzo smaczne! :)
Nie ma tak dużo, tylko na wierzchu :D
UsuńKochaniutka tylko mi tutaj smaki robisz :*
OdpowiedzUsuńZapraszam, zapraszam :)
UsuńSuper taka wiosenna, jarzynowa zupka :)
OdpowiedzUsuńPyszna, wiosennie lekka zupa jarzynowa :)
OdpowiedzUsuńSuper taka wiosenna, jarzynowa zupka
OdpowiedzUsuń