Świetna sałatka do  wędliny, ale solo też smakuje idealnie.
 Szybko i  smacznie :) 
Pikantność rzodkiewek , super  się komponuje z łagodnością jajek i sera.
 Majonez dodaję łagodny . Polecam Kielecki z omega-3.  Jest delikatny  i nie  dominuje smaku rzodkiewki.
|  | 
| Sałatka z rzodkiewkami i żółtym serem 
 
 
 
 
 
3 pęczki rzodkiewek 
 
15 dag sera żółtego (twardego)  
 
6 jajek  
 
Majonez kielecki omega-3 
 
Pieprz  czosnkowy 
 
Sól 
 
 
 
 
 
 Rzodkiewki myjemy i odcinamy ogonki, trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie przekładamy na sitko w celu odcedzenia nadmiaru soku.
 
 
 
 Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce ( też grube oczka) razem z serem. Dodajemy majonez, ilość wg gustu, doprawiamy do smaku,  pieprzem czosnkowym i solą .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
Napewno jutro zagosci na moim stole
OdpowiedzUsuńJuż bym mogła zjeść.Ale ten żółty ser nie dla mnie,choć jeszcze niedawno zajadałam. Pewnie zastąpienie czymś innym byłaby już inna.Ale chociaż raz muszę ją zrobić, wygląda wspaniale i czuję już smak. 😃
OdpowiedzUsuńmozesz zastapic ser szynka pokrojona w kostke
UsuńDzięki :) jak wspomniałam 1 raz będzie z serem,potem szynka.
UsuńTakie sałatki to ja lubię. Szczególnie z chlebem razowym, pyszności.
OdpowiedzUsuńUwielbiam rzodkiewkę, potrafię zjeść pęczek na raz! Sałatkę na pewno zrobię bo zapowiada się przepysznie!
OdpowiedzUsuńPolecam Aniu:)
UsuńProsta i szybka sałatka, pycha :)
OdpowiedzUsuńOj tak:)
Usuń