niedziela, 16 lutego 2014

Pasta z makreli i jajek

Kolejna propozycja smarowidła do pieczywa. Pyszna pasta z wędzonej makreli, jajek i cebuli, doprawiona białym pieprzem smakuje wybornie;)


duża makrela
5-6 jajek
pół dużej cebuli lub jedna mniejsza
łyżka miękkiego masła lub 2 łyżeczki majonezu
pieprz biały mielony u mnie  Kamis 


Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram.

Makrelę trzeba obrać dokładnie z ości, czyste mięsko przekładam do malaksera.

 Cebulę obieram, kroję na mniejsze części, i dodaję do ryby.  

Jajka przekrawam na cztery i dodaję do reszty składników, całość  rozdrabniam, doprawiam pieprzem i mieszam z masłem lub majonezem.

Gotowa pasta jest doskonała do smarowania pieczywa.    



*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*




7 komentarzy:

  1. Lubię takie pasty. Mam zamiar jutro ze szprotek zrobić. Robię podobnie tyle że bez masła i dodaję jeszcze ogórki konserwowe. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z ogórkiem , też musi być smaczna:)

      Usuń
  2. Pyszna propozycja :) Lubię tego typu smarowidła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż ślinka mi cieknie :) Uwielbiam pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję dziewczyny :) My też bardzo lubimy pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam te pastę :) Mój tata jeszcze dorzuca ogórka zielonego ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. myślę , będzie smakowała pasta w tym składzie

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)