Ten kto myśli że dietetycznie to niesmacznie, jest w błędzie. Wystarczy zamarynować wcześniej mięsko, doprawić i ugotować na parze, lub w folii w piekarniku.
Dziś, polecam pierś z kurczaka, zamarynowaną w pikantnej musztardzie.
Mięsko jest doskonałe, mięciutkie i soczyste , zasmakuje nawet tym najbardziej wybrednym :)
|
Pierś w musztardzie na parze
cała pierś z kurczaka
musztarda pikantna
papryka słodka
czosnek granulki
sól
Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam.
Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruję musztardą, ilość wg gustu.
Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki.
Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny.
Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem. Doskonałym dodatkiem jest ryż .
Smacznego :)
|
smaczny pomysł na pierś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam serdecznie ;)
Usuńo jejku! Ale musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńByło :)
UsuńIts not my first time to visit this website, i am visiting this website () dailly and obtain pleasant data from here everyday.
OdpowiedzUsuń