Często słyszę pytanie co zrobić z mięsa po rosole. U nas nie ma takiego problemu, przeważnie
panieruję i smażę, ale można też poddusić jak tym razem z cebulą, przyprawy można dobierać wg gustu .
Można zrobić kotleciki, farsz do pierogów lub krokietów, poddusić i zrobić z
sosem.. można mrozić małe porcje i wykorzystać później na farsz lub pasztet i wiele innych kombinacji.
2 udka z rosołu
2 spore cebule
Sól czosnkowa
Papryka słodka
Czubrica czerwona
2-3 łyżki planty
Cebule obieram i kroje w kostkę, podsmażam na rozgrzanej
plancie, posypuję solą czosnkową, na lekko podsmażoną wykładam udka.
Oprószam je każdej strony czerwoną papryką i czubrycą .
Podlewam wodą ( około 100 ml) i duszę pod przykryciem
około 15 minut.
Po tym czasie redukuję płyn i delikatnie rumienię mięso.
Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Lubię takie udka, mniam :)
OdpowiedzUsuń