Przy diecie ubogiej w węglowodany trzeba sobie radzić, takie papryczki zastąpią mi ulubione spaghetti:)
Składniki:
5 czerwonych papryk
Około kg mięsa z indyka
Fix do spaghetti bolognese
200 ml wody
Słodka sproszkowana papryka pełna łyżka
Oregano
Sos sojowy
2 ząbki czosnku, lub łyżeczka granulowanego
Ser żółty
Wykonanie:
Papryki umyłam, odcięłam czubki, wydrążyłam. Umyte i osuszone mięso zmieliłam razem z
czosnkiem. Na patelni rozgrzałam 2 łyzki oleju i smażyłam mięso, fix
rozmieszałam w garnuszku z wodą ( 200ml)
i papryką w proszku . Do podsmażonego mięsa wlałam mieszankę.
Dusiłam około 10 minut, do uzyskania dość gęstego farszu. Doprawiłam w trakcie
smażenia do smaku, sosem sojowym i oregano.Nastepnie gotowym mięskiem
faszerowałam papryki, na wierzch każdej położyłam plasterki sera żółtego,
posypałam jeszcze suszonym oregano, nakryłam czubkami z papryki. Do blaszki do pieczenia
nalałam 2 łyżki oleju, i poukładałam napełnione papryki. Wstawiłam do
nagrzanego do 160 st. C piekarnika . Piekłam 30 minut. Po tym czasie papryka
jest miekka i chrupiąca
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)