Lekka zupa warzywna, zasmakuje nie tylko wegetarianom. 
Mojemu mięsożernemu mężowi bardzo zasmakowała. 
Zupa jest małokaloryczna, można ją zajadać i zajadać :)
|  | 
| Zupa jarzynowa niskokaloryczna | 
¼  główki kapusty włoskiej
1 cebula
20 dag fasolki szparagowej
różyczki kalafiora
1 marchew
szklanka groszku zielonego
pomidory z puszki (400 g)
natka pietruszki
masło
sól
pieprz
zioła prowansalskie
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Warzywa myję, obieram i dzielę na mniejsze kawałki.
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję warzywa, delikatnie solę i przesmażam. 
Po chwili zalewam gorącą wodą, troszkę ponad wierzch warzyw, dodaję przyprawy. 
Pomidory, jeśli są całe kroję i dodaję do zupy. Gotuję do miękkości warzyw. 
Na koniec doprawiam.
|  | 
| Zupa jarzynowa niskokaloryczna | 
|  | 
| Zupa jarzynowa niskokaloryczna | 
|  | 
| Zupa jarzynowa niskokaloryczna | 

 
 
 
 
Madziu bardzo apetyczna zupka, bardzo takie lubię :-)
OdpowiedzUsuńMadziu a co Ciebie tak długo nie ma?
OdpowiedzUsuńElusiu, dziękuję za pamięć, zdrówko troszkę szwankuje, ale wrócę powolutku :)
Usuń