środa, 15 czerwca 2016

Łosoś pachnący rozmarynem




Uwielbiamy ryby, łososia szczególnie, dzisiaj podam Wam przepis na delikatnego, grillowanego łososia pachnącego rozmarynem. 
Mięsko jest soczyste i przepyszne! 
Uwierzcie, to raj dla podniebienia! 
Szybko i smacznie, wspomnienie morza i wakacji :) 


 Świerzy filet z łososia
Pieprz cytrynowy
Sól morska
Rozmaryn
Olej

tacka na grilla, lub patelnia grillowa


łosoś

Łososia oczyszczam z łusek i dzielę na odpowiednia dla siebie kawałki.

Każdą porcję oprószam solą, pieprzem cytrynowym i obsypuję rozmarynem, można również dodać gałązki świeżego. 

Odstawiam rybkę na pół godziny.


Po tym czasie smażę łososia z obu stron na rumiano ( po parę minut), na patelni grillowej lekko natłuszczonej olejem. 



Podaję od razu. 







łosoś



łosoś


łosoś 


4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...