Uwielbiamy ryby, łososia szczególnie, dzisiaj podam Wam przepis na delikatnego, grillowanego łososia pachnącego rozmarynem.
Mięsko jest soczyste i przepyszne!
Mięsko jest soczyste i przepyszne!
Uwierzcie, to raj dla podniebienia!
Szybko i smacznie, wspomnienie morza i wakacji :)
Świerzy filet z łososia
Pieprz cytrynowy
Pieprz cytrynowy
Sól morska
Rozmaryn
Łososia oczyszczam z łusek i dzielę na odpowiednia dla siebie kawałki.
Każdą porcję oprószam solą, pieprzem cytrynowym i obsypuję rozmarynem, można również dodać gałązki świeżego.
Odstawiam rybkę na pół godziny.
Po tym czasie smażę łososia z obu stron na rumiano ( po parę minut), na patelni grillowej lekko natłuszczonej olejem.
Podaję od razu.
Pięknie podsmażony łosoś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńna taką rybkę zawsze chętnie się skuszę :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :D
Usuń