Lekka zupa warzywna, zasmakuje nie tylko wegetarianom.
Mojemu mięsożernemu mężowi bardzo zasmakowała.
Zupa jest małokaloryczna, można ją zajadać i zajadać :)
Zupa jarzynowa niskokaloryczna |
¼ główki kapusty włoskiej
1 cebula
20 dag fasolki szparagowej
różyczki kalafiora
1 marchew
szklanka groszku zielonego
pomidory z puszki (400 g)
natka pietruszki
masło
sól
pieprz
zioła prowansalskie
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Warzywa myję, obieram i dzielę na mniejsze kawałki.
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję warzywa, delikatnie solę i przesmażam.
Po chwili zalewam gorącą wodą, troszkę ponad wierzch warzyw, dodaję przyprawy.
Pomidory, jeśli są całe kroję i dodaję do zupy. Gotuję do miękkości warzyw.
Na koniec doprawiam.
Zupa jarzynowa niskokaloryczna |
Zupa jarzynowa niskokaloryczna |
Zupa jarzynowa niskokaloryczna |
Madziu bardzo apetyczna zupka, bardzo takie lubię :-)
OdpowiedzUsuńMadziu a co Ciebie tak długo nie ma?
OdpowiedzUsuńElusiu, dziękuję za pamięć, zdrówko troszkę szwankuje, ale wrócę powolutku :)
Usuń