Do roladek można dodawać przeróżne dodatki, co tylko lubimy i na co mamy ochotę.
Tym razem roladki, nadziałam szpinakiem i oscypkiem, doprawiłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Wymyślone i zjedzone ze smakiem ;)
Podaję z miksem ulubionych surówek.
Polecam :)
Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem |
Piersi z kurczaka
( kurczaki najlepsze z wolnego wybiegu, kupisz KLIK)
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią- łyżeczka na roladkę
Oscypek (kupisz KLIK) -2 plasterki na jedną roladkę
Szpinak -10 listków na jedną roladkę
Panierka –mąka, jajka + sól, bułka tarta
Nie podaję ilości mięsa, bierzemy tyle ile potrzebujemy, jedna pierś na osobę.
Każdą pierś myję i przecinam wzdłuż na połowę, uzyskuję
dwie roladki z jednej piersi.
Delikatnie
rozbijam tłuczkiem ( tobie to przez woreczek foliowy)
Posypuję każdą suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Liście szpinaku dokładnie myję i odcinam łodyżki . Układam
na płatach mięsa.
Oscypek kroje na plasterki, układam po dwa na jednym kawałku
mięsa. Zwijam roladki.
Odstawiam na godzinkę. Można spiąć wykałaczką, którą przed panierowaniem
delikatnie wyciągam.
Roladki panieruję najpierw w mące, następnie w jajku
rozbełtanym z odrobinką soli ( trzeba uważać ponieważ oscypek jest słony) i w
bułce tartej.
Smażę na oleju ze wszystkich stron. Podaję od razu.
Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem |
Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem |
Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem |
SMACZNEGO :)
Uwielbiam. Bardzo dobrą kombinacją jest też dodanie do środka mięty i jakiegoś twardego sera, tylko nie wędzonego :)
OdpowiedzUsuńTeż pysznie trzeba spróbować :)
UsuńWspaniałe roladki, pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Madziu :)
UsuńUwelbiam oscypek na ciepło! Te roladki muszę być przepyszne!
OdpowiedzUsuńByły pyszne ;)
Usuń