Pyszne, szybkie jedzenie, przepis powstał specjalnie na akcję na Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy"
Wyszło pysznie, polecam :)
Kiełbasa biała parzona
Ciasto francuskie
Marynata:
Olej z czosnkiem
Majeranek
*ilości składników ustal indywidualnie
Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem.
Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.
Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.
Smacznego!
ale pomysłowe!
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńCiekawy pomysł! Dziękuję za dołączenie do konkursowej akcji kulinarnej :)
OdpowiedzUsuń