Bardzo smaczne szaszłyki, z białej kiełbasy, pieczarek, cukinii i cebuli, całość posmarowana olejem z suszonymi pomidorami i bazylią, poezja smaku! Polecam!
2-3 kiełbasy białe parzone
12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego
12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch
Marynata:
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
olej
*wymieszać razem
Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski.
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.
Każdego szaszłyka smaruję olejem z suszonymi pomidorami.
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.
Prosty ale i smaczny sposób na domowego szaszłyka! Dziękuję za przyłączenie do szaszłykowej akcji konkursowej! Pozdrawiam serdecznie A.
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :)
Usuń