piątek, 6 kwietnia 2018

Szaszłyki z białej kiełbasy i boczku ze śliwką

Polecam takie szaszłyki, smaki idealnie się skomponowały, biała kiełbasa, boczek, śliwka suszona...pyszne, polecam! 

 

2-3 kiełbasy białe parzone 
12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego 
12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch 

Marynata: 
Olej smakowy z czosnkiem 


Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski. 
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian. 
Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym. 
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.






Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy"

3 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...