Polecam takie szaszłyki, smaki idealnie się skomponowały, biała kiełbasa, boczek, śliwka suszona...pyszne, polecam!
2-3 kiełbasy białe parzone
12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego
12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch
Marynata:
Olej smakowy z czosnkiem
Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski.
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.
Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym.
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.
Ze śliwką, na pewno smaczne! Dziękuję za dołączenie do szaszłykowej akcji!
OdpowiedzUsuńOj smaczne :)
UsuńPysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń