Pyszne, chrupiące nuggetsy z polędwiczek z kurczaka.
Panierowane w płatkach kukurydzianych.
Podane z dowolnymi dipami czy sosami, to doskonała przekąska na różne okazje i bez okazji :)
około kg polędwiczek z piersi kurczaka
1 jajko
200 ml mleka
1 łyżka skrobi kukurydzianej
łyżeczka czosnku w granulkach
sól wg smaku
biały pieprz
płatki kukurydziane
olej
Skrobię mieszam z mlekiem, dodaję jajko, przyprawy i dokładnie łączę całość.
Polędwiczki myję, większe dzielę na mniejsze części i zanurzam w misce z jakiem i mlekiem. Odstawiam na jakieś pół godziny, czym dłużej tym lepiej.
Po tym czasie polędwiczki panieruję w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażę na gorącym oleju do zrumienienia. Usmażone odsączam na papierowym ręczniku.
Polędwiczki najlepiej smakują z sosem czosnkowym i/lub z sosem z curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)