Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki.
Smakuje doskonale. Spróbujcie :)
okrągłe biszkopty ( 18 -20 sztuk)
brzoskwinie z puszki
kg sera mielonego
15 dag masła
3 jajka
3 budynie waniliowe
½ szklanki cukru
2 łyżeczki przyprawy
Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka w proszku, skórki cytryn, cynamon, cukier)
kropki czekoladowe lub polewa
Najpierw odsączam brzoskwinie.
Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30)
wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń.
Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka i po łyżce sera białego, całość
miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawą.
Białka ubijam osobno
i delikatnie mieszam z masą.
Połowę masy serowej wykładam na biszkopty, na masę wykładam
pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy.
Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut
w 180 st C.
Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi. Można wyłożyć kostki czekolady, też się roztopią.
Super pomysł na szybkie ciacho, prezentuje się naprawdę pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńPysznie !
OdpowiedzUsuń