Zupy są smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu.
W naszym domu zupy są bardzo lubiane, każdy ma swoją ulubioną, np. mąż kocha rosół, syn ogórkową, wnusia i ja pomidorową....Marzenka...kurcze nie wiem, muszę się dowiedzieć :D
No ale pieczarkową lubi każdy, taka z dodatkiem mięsnym jest sycąca i bardzo smaczna, można ją podać z ziemniakami ugotowanymi osobno, lub makaronem, pyszotka, polecam :)
1 golonka wieprzowa bez skóry
1-2 łyżki suszonej włoszczyzny
3 kulki ziela ang.
parę ziarenek pieprzu
60 dag pieczarek
1 cebula
olej kokosowy
sól i pieprz mielony do smaku
natka pietruszki
śmietana lub jogurt
Zaczynam od ugotowania golonki, gotuję ją razem z włoszczyzną, zielem angielskim, dodaję pół łyżeczki soli i parę ziarenek pieprzu.
Gotuję do miękkości mięsa, później mięso obieram od kości, dzielę na kawałeczki i podaję z zupą.
Pieczarki kroję w plasterki i przepłukuję.
Cebulę obieram, kroję drobniutko i przesmażam na oleju kokosowym
do cebuli dodaję pieczarki i duszę chwilę razem
Następnie pieczarki i cebulę przekładam do wywaru, gotuję chwilę.
Na koniec zabielam śmietaną, lub jogurtem( zupa już się nie gotuje) i posypuję natką.
Pieczarkową lubię i ja :D
OdpowiedzUsuń:)
Usuń