piątek, 16 czerwca 2017

Sałatka z szynką i szpinakiem

Lekka, zdrowa, pożywna i smaczna, sałatka na szpinaku. 

Przygotowuje się ją szybko, jest doskonała jako przekąska, kolacja lub śniadanie.

Przygotowuje się ją szybciutko, mało składników, dużo smaku:)

Polecam szczególnie tym którzy szpinaku nie lubią, gwarantuję że zmienią zdanie :)


2 garście  szpinaku
kawałek pora
2 pomidory rzymskie
4-5 plasterków  chudej szynki( u mnie z piersi indyka)
ocet balsamiczny




Szpinak  i resztę warzyw trzeba przepłukać i osuszyć.  

Por kroje w pół plasterki, pomidory na dowolne części, wędlinę  zwijam w małe ruloniki. 

Na talerz wykładam szpinak, posypuję poszatkowanym porem i kawałkami pomidorów. 

Całość skrapiam octem balsamicznym. 

Na wierzchu układam ruloniki szynki. Zjadam od razu.


SMACZNEGO !!! 

2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...