Z ciecierzycy robiłam zupę i sałatkę, tym razem będzie pieczona.
Pieczona ciecierzyca, to świetna przekąska, lub dodatek do zup czy sałatek.
Z powodzeniem zastąpi chipsy, czy grzanki. Warto po nią sięgać, jest smaczna i zdrowa :)
ciecierzyca konserwowa
olej z czosnkiem
sól wg smaku
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Ciecierzycą odsączam z zalewy, zostawiam na sitku, przekładam na ręcznik papierowy i osuszam.
Olej smakowy mieszam z resztą przypraw. Całą ciecierzycę pokrywam olejem. Przekłądam ją na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciecierzycę piekłam około 30 minut w 190 st C.
Raz za czas trzeba przemieszać.
pyszotka |
Mniam pyszna przekąska :-)
OdpowiedzUsuńPyszna Marzenko, polecam :)
Usuńrobię czasami podobną :)
OdpowiedzUsuńZ przyprawami można kombinować :)
Usuń