piątek, 6 kwietnia 2018

Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim

Pyszne, szybkie jedzenie, przepis powstał specjalnie na akcję na Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy" 

Wyszło pysznie, polecam :) 





Kiełbasa biała parzona 

Ciasto francuskie 

Marynata: 

Olej z czosnkiem 

Majeranek 

*ilości składników ustal indywidualnie 


Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem. 

Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków. 

Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce. 

Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej. 

Smacznego!








Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy"

4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)