poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Szaszłyki z białej kiełbasy, pieczarek, cukinii i cebuli


Bardzo smaczne szaszłyki, z białej kiełbasy, pieczarek, cukinii i cebuli, całość posmarowana olejem z suszonymi pomidorami i bazylią, poezja smaku! Polecam! 





2-3 kiełbasy białe parzone 
12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego 
12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch 

Marynata: 
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
olej  
*wymieszać razem

Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski. 
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian. 
Każdego szaszłyka smaruję olejem z suszonymi pomidorami.
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.




2 komentarze:

  1. Prosty ale i smaczny sposób na domowego szaszłyka! Dziękuję za przyłączenie do szaszłykowej akcji konkursowej! Pozdrawiam serdecznie A.

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...