Sporo muffin na moim blogu, ale jeszcze wiele Wam ich"podam"
Dzisiaj kuszę przepysznymi, muffinami z bananami, z nadzieniem z masła orzechowego.
Smaki doskonale ze sobą współgrają.
Polecam do popołudniowej kawy, lub na drugie śniadanie.
1 i ½ szklanki mąki
½ szklanki cukru
pełna łyżeczka proszku do pieczenia
pełna łyżeczka
przyprawy Deluxe z imbirem i skórką pomarańczową
2 banany
szklanka mleka (250 ml)
1 jajko
10 dag roztopionej margaryny lub olej
masło orzechowe
czekolada mleczna lub
gorzka
kolorowa posypka
na 14-16 muffin
Do miski przesiewam sypkie składniki ( mąkę, proszek do pieczenia) dodaję cukier i przyprawę z imbirem i mieszam razem.
Banany obieram i rozgniatam, wystarczy widelcem.
Do miski z sypkimi składnikami dodaję banany, płynną margarynę (zimną) mleko i jajko, całość mieszam łyżką, bez miksowania!
Wykładam po łyżce ciasta, do przygotowanych foremek, nakładam łyżeczkę masła orzechowego i znowu nakładam na wierzch łyżkę ciasta.
Muffiny piekę około 35 – 40 minut w 185 st C
Na gorących układam po pół kosteczki czekolady i posypuję kolorowymi posypkami. Układam na kratce i pozostawiam do wystudzenia.
Pyszne muffiny :)
OdpowiedzUsuńMyyy pysznie :)
OdpowiedzUsuńu mnie dawno nie było muffinów, ale robię często, a te brzmią wspaniale:)
OdpowiedzUsuńone muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne, skuście się Dziewczynki :)
OdpowiedzUsuńjakie słodkie babeczki :} podkradam.
OdpowiedzUsuń