Sałatkę gyros zna chyba każdy, a jeśli znajdzie się taki który nie zna, to polecam, warta posmakowania :)
Można ją oczywiście wymieszać, ale podana w przeźroczystej misce, ułożona warstwowo, wygląda bardzo apetycznie!
Zapraszam na moją wersję :)
Kapusta pekińska ( średnia)
Puszka kukurydzy
5-6 korniszonów
3 cebule czerwone
2 papryki czerwone
Filet z piersi kurczaka ( podwójny)
Przyprawa kebab gyros
Olej
Ketchup pikantny
W pierwszej kolejności przygotowałam mięso, umyte piersi z kurczaka,
pokroiłam na małe kawałeczki ( kostka) obsypałam sporą ilością przyprawy,
polałam olejem, wymieszałam i odłożyłam na parę godzin do lodówki ( przykryte)
Po tym czasie, mięso usmażyłam i ostudziłam.
Teraz reszta składników, kukurydze należy odcedzić,
korniszony pokroiłam w kosteczkę, tak samo cebulę i paprykę, pekinkę drobno
posiekałam.
Teraz mamy wybór,
albo wszystko dać do miski i wymieszać, albo układać warstwami w przezroczystej
misce. Wg własnego gustu, czy potrzeby.
Ja ułożyłam warstwami, na spód dałam mięso, cebulę, na to
ketchup, następnie poszły korniszony, kukurydza, majonez, teraz papryka i n
wierzch pekinka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)