Tortilla z kurczakiem i z sałatką z pekinki, pomidorów, ogórków i cebuli. Do tego sos majonezowo pomidorowy- poezja smaku 😋
Placki można przygotować samemu ( znajdziecie u mnie na blogu) lub kopić gotowe i podpiec. Polecam :)
Podwójna
pierś z kurczaka
Przyprawa
kebab gyros
Olej
Mała
kapusta pekińska
2 cebule
2
pomidory
2
zielone ogórki
Na sos:
2 łyżki
majonezu
2 łyżki
ostrego ketchupu
oraz - Placki
tortilli – przepis znajdziesz tutaj:
(link)
Zaczynam
od mięsa, umyte kroję na małe kawałki, mieszam z przyprawą o olejem, odstawiam
do lodówki ( 1-2 godziny)
Przygotowuję
dodatki, robię a, la surówkę. Myję warzywa, cebule obieram, kroje w piórka,
ogórki można obrać, kroję w pół plasterki, pomidory tak samo.
Listki
pekinki siekam nożem, ale nie za cienko. Wszystkie składniki surówki mieszam w
misce.
W
osobnej misce mieszam majonez z ketchupem.
Mięso
smażę na oleju.
Placki
tortilli podgrzałam w mikrofali, posmarowałam delikatnie sosem.
Nałożyłam
sporo warzyw, nie dużo sosu, teraz mięso i znowu sos.
Zawijam
tortillę i podaję :)
Patelnia NALEŚNIKI&OMLETY Ø 30 cm BIOPAN® WOODOO , z uchwytem soft touch z imitacji drewna
smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)