piątek, 22 grudnia 2017

Boczek pieczony z rozmarynem

Polecam boczek pieczony, użyłam prostych, tradycyjnych przypraw,  wyszło pysznie. 

Upieczcie na święta, warto :)  





około 1, 5 boczku bez kości
papryka
sól
pieprz mielony
czosnek - może być granulki
rozmaryn



Boczek dokładnie myję i osuszam, następnie nacieram porządnie przyprawami, papryką słodką, pieprzem mielonym (może być biały), solą i czosnkiem, dodaję gałązki rozmarynu. 

Mięso wkładam do rękawa foliowego i odstawiam na całą noc do lodówki.

Na drugi dzień wstawiam boczek do piekarnika i piekę półtorej godziny w 190 st. C


Po wystudzeniu kroję na kanapki.











SMACZNEGO!!! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...