Polecam boczek pieczony, użyłam prostych, tradycyjnych przypraw, wyszło pysznie.
Upieczcie na święta, warto :)
około 1, 5 boczku bez kości
papryka
sól
pieprz mielony
czosnek - może być granulki
rozmaryn
Boczek dokładnie myję i osuszam, następnie nacieram
porządnie przyprawami, papryką słodką, pieprzem mielonym (może być biały), solą
i czosnkiem, dodaję gałązki rozmarynu.
Mięso wkładam do rękawa foliowego i odstawiam na całą noc do
lodówki.
Na drugi dzień wstawiam boczek do piekarnika i piekę
półtorej godziny w 190 st. C
Po wystudzeniu kroję na kanapki.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)