niedziela, 8 marca 2020

Łatwe muffiny z mrożonymi jagodami

Szybkie babeczki, w sam raz na zachciankę, owoców nie trzeba rozmrażać, dajemy je na wierzch zmrożone. 
Ciasto bez użycia miksera, to duży plus.
Muffiny smakują obłędnie, Dzieciaki mruczą podczas konsumpcji a to niepodważalny dowód że są pyszne 🥰😋☕ 
Zapraszam!!! 


2 jajka
200 ml mleka roślinnego, u mnie napój jaglany bez cukru ( może być krowie)
70 ml oleju słonecznikowego
25 dag maki pszennej
2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego ( może być słodzik)
aromat waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
jagody ( u mnie mrożone)


Mąkę, sól, proszek do pieczenia i wanilię, mieszam w misce, osobno mieszam jajka z mlekiem i olejem. Przelewam je do suchych składników i lekko mieszam, tak aby składniki się połączyły, nie miksować!
Gotowe ciasto wykładam do papilotek, ciasta wystarczy na 12 sztuk.
Na wierzch ciasta daję po troszku jagód.
Wkładam do nagrzanego piekarnika, 200 st, piekę 25 minut.
Po upieczeniu trzeba je zostawić aby ostygły, później wyjąć z papilotek.

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...