Miałam w zapasie parę puszek fasolki czerwonej, trzeba było je wykorzystać, tak powstało kolejne, pyszne danie.
Użyłam mięsa z udźca indyka, ale danie to można przygotować z innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :)
Zapraszam :)
80 dag mięsa z uda indyka
Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g)
Pomidory krojone w puszce (400 g)
2 łyżki suszonej włoszczyzny
3 listki laurowe
5 ziela angielskiego
Natka pietruszki
Łyżka majeranku
Przyprawy do marynaty ( wg własnego smaku)
Knorr czerwony do mięs
Czosnek
sól
Biały pieprz
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Papryka wędzona
olej
Najpierw myje i osuszam mięso, następnie je marynuję, kroję na małe kawałki, dodaję przyprawy i 3 łyżki oleju, całość mieszam i odstawiam na minimum godzinkę ( do lodówki)
Następnie mięso obsmażam, dodaję suszoną włoszczyznę i resztę przypraw. Zalewam gorącą wodą, przekładam pomidory z puszki, i gotuję do miękkości mięsa.
Na koniec dodaję fasolkę, razem z zalewą, 2 łyżki majeranku, można dodać natkę pietruszki, mieszam, doprowadzam do wrzenia i danie gotowe.
smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)