piątek, 26 kwietnia 2019

Fasolka czerwona z mięsem

Miałam w zapasie parę puszek fasolki czerwonej, trzeba było je wykorzystać, tak powstało kolejne, pyszne danie. 
Użyłam mięsa z udźca indyka, ale danie to można przygotować z innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :)
Zapraszam :)



80 dag mięsa z uda indyka 
Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g) 
Pomidory krojone w puszce (400 g) 
2 łyżki suszonej włoszczyzny 
3 listki laurowe 
5 ziela angielskiego 
Natka pietruszki 
Łyżka majeranku 

Przyprawy do marynaty ( wg własnego smaku) 
Knorr czerwony do mięs 
Czosnek 
sól 
Biały pieprz 
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 
Papryka wędzona 
olej 


Najpierw myje i osuszam mięso, następnie je marynuję, kroję na małe kawałki, dodaję przyprawy i 3 łyżki oleju, całość mieszam i odstawiam na minimum godzinkę ( do lodówki) 
Następnie mięso obsmażam, dodaję suszoną włoszczyznę i resztę przypraw. Zalewam gorącą wodą, przekładam pomidory z puszki, i gotuję do miękkości mięsa. 
Na koniec dodaję fasolkę, razem z zalewą, 2 łyżki majeranku, można dodać natkę pietruszki, mieszam, doprowadzam do wrzenia i danie gotowe.





smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...