środa, 22 listopada 2017

Indycze w sosie z pieczarkami

Delikatne mięso z indyka, w sosie pieczarkowym. 

Polecam to szybkie i mega smaczne danie.

Można je podać na obiad z ziemniakami, makaronem, czy ryżem, lub na kolację z kromką świeżego chlebka :)  


około 1 kg mięsa gulaszowego z indyka
pieprz cytrynowy
pieprz młotkowany z kolendrą
przyprawa do mięs czerwona
olej z czosnkiem
sos sojowy
sól
50 dag pieczarek
150 ml śmietany
*ilość przypraw uzależniona jest od własnych smaków




Mięso z udźca myję, przekładam do miski, dodaję przyprawy i olej z czosnkiem, całość dokładnie mieszam. Odstawiam miskę z mięsem do lodówki, na co najmniej pół godziny.

Następnie mięso obsmażam, jak mięsko puści sok podlewam gorącą wodą i gotuję do miękkości.

Pieczarki myję, kroję w plasterki, dodaję pod koniec gotowania do mięsa.

Gdy mięso jest już miękkie, sos zabielam śmietaną.           
                                                                      
Doprawiam do smaku i podaję. 

Można podać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, co kto lubi.












 



SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...