Delikatne mięso z indyka, w sosie pieczarkowym.
Polecam to szybkie i mega smaczne danie.
Można je podać na obiad z ziemniakami, makaronem, czy ryżem, lub na kolację z kromką świeżego chlebka :)
około 1 kg mięsa gulaszowego z indyka
pieprz cytrynowy
pieprz młotkowany z kolendrą
przyprawa do mięs czerwona
olej z czosnkiem
sos sojowy
sól
50 dag pieczarek
150 ml śmietany
*ilość przypraw uzależniona jest od własnych smaków
Mięso z udźca myję, przekładam do miski, dodaję przyprawy i
olej z czosnkiem, całość dokładnie mieszam. Odstawiam miskę z mięsem do
lodówki, na co najmniej pół godziny.
Następnie mięso obsmażam, jak mięsko puści sok podlewam
gorącą wodą i gotuję do miękkości.
Pieczarki myję, kroję w plasterki, dodaję pod koniec
gotowania do mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie,
sos zabielam śmietaną.
Doprawiam do smaku i podaję.
Można podać z ziemniakami,
kaszą, ryżem, makaronem, co kto lubi.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)