Mięciutki, soczysty karczek z grilla, z piwnej marynaty.
Dodatek aromatycznych przypraw nadał mu smaku i apetycznego aromatu :)
Do karczku podałam duszoną, kiszoną kapustę.
Życzę smacznego !
70 -80 dag karczku
Pół szklanki piwa
Pół szklanki oleju ( może być smakowy)
Cebulka liofilizowana
Czosnek granulki
Sól
Biały pieprz
Papryka słodka
Chili
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Parę godzin wcześniej przygotowuję marynatę.
Mieszam w misce przyprawy, dodaję olej i piwo.
Karczek dzielę na porcje, u mnie wyszły 4.
Każdy płat karczku dokładnie rozbijam, najlepszy jest
nakłuwacz, nie tłuczek.
Mięso namaczam w marynacie, każdy kawałek trzeba dokładnie
namoczyć.
Miskę z mięsem odkładam do lodówki, im dłużej tym lepiej.
Mięso układamy na tackach i grillujemy, do zrumienienia z
obu stron.
smacznego!
*mam świetny produkt, który doczyści ruszt z grilla ( i nie tylko )
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
Aktywna formuła - szybki rezultat!
Szybko rozmiękcza i skutecznie usuwa przypalony tłuszcz, cukier, zapieczony brud.
Świetnie się zmywa.
Nie zawiera substancji ściernych.
Nie rysuje i nie niszczy nawet najbardziej delikatnych powierzchni.
Biodegradowalny.
Aby usunąć tłuszcz lub brud nanieść niewielką ilość środka na wilgotną gąbkę, potrzeć jego odczuwalną powierzchnię, następnie dokładnie zmyć wodą.
Przy silnych zabrudzeniach nanieść środek bezpośrednio na zabrudzoną powierzchnię, zostawić na 5-30 minut (w zależności od stopnia zabrudzenia), zmyć wodą. W razi potrzeby powtórzyć procedurę.
Środki ostrożności
Uwaga! Środek zawiera alkalia. W celu ochrony dłoni, konieczne użycie gumowych rękawiczek.
Nie używać do czyszczenia powierzchni chromowanych.
Używać tylko zgodnie z przeznaczeniem! Środek przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, trzymać z dala od produktów spożywczych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Unikać kontaktu z oczami. W przypadku dostania się do oczu: natychmiast przemyć oczy czystą wodą. W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)