Sałatka ziemniaczana z groszkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą.
Doskonała do mięs i kiełbasek, np. z grilla.
U mnie jako dodatek do białej kiełbaski w cieście francuskim, duet doskonały.
Przepis, na białe kiełbaski w cieście francuskim, na blogu KLIK
Przepis, na białe kiełbaski w cieście francuskim, na blogu KLIK
1 kg ziemniaków sałatkowych
70 dag kiszonych ogórków
3 czerwone cebule
puszka groszku konserwowego, ( 400 g )
majonez
musztarda
sól i pieprz
Ziemniaki myję i gotuję w osolonej wodzie al dente.
Po ugotowaniu studzę, obieram i kroję w dużą kostkę.
Ogórki i cebule, kroję drobniutko.
*do krojenia polecam nożyki Victorinox, które kupicie w sklepie OSTRY - polecam!
Warzywa przekładam do miski, przyprawiam, dodaję majonez i musztardę ( ilość wg własnego smaku).
Sałatkę mieszam delikatnie, najlepiej ręką. Odstawiam do lodówki, aby się „przegryzła”
*Najlepsza na drugi dzień.
chętnie bym zjadła ;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Również pozdrawiam :)
UsuńPyszna i treściwa :)Lubię takie smaki !
OdpowiedzUsuńOj tak, my tez :)
UsuńBardzo fajna sałatka. Smaczna i sycąca :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuń