Doskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam!
Można podać na świeżym pieczywie.
Mi posmakowała w duecie z zielonym ogórkiem:)
pstrąg wędzony
4-5 jajek
cebulka liofilizowana
ketchup pikantny
serek wiejski
sól i pieprz do smaku
Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości.
Następnie dzielę ją na kawałki i przekładam do pojemnika ( blendera).
Ugotowane jajka studzę i obieram ze skorupek.
Kroję na połówki i dodaje do ryby.
Dodaję łyżkę ketchupu i cebulki.
Delikatnie pieprzę i solę. Całość rozdrabniam blenderem.
Jak pasta ma już odpowiednią konsystencję, przekładam do miski, dodaję serek wiejski i jeśli trzeba doprawiam do smaku.
pasta z pstrąga |
pasta z pstraga |
na pewno bardzo by nam smakowała, bo lubimy wszystko co w niej jest:)
OdpowiedzUsuńPolecam Reniu :)
Usuń