Ostatnio zapytano mnie jak przygotowuję młode ziemniaczki że wyglądają tak ładnie;)
Otóż obsmażam wcześniej ugotowane w woku, na małej ilości oleju , doprawiam ulubionymi ziołami , ot cała tajemnica;)
Dzisiaj podam smaczną propozycję wegetariańskiego obiadku, opiekane młode ziemniaczki, grillowane szparagi i jajko sadzone, smacznie, oj smacznie :)
grillowane szparagi i opiekane młode ziemniaczki |
500 g zielonych szparagów
3-4 jajka
kg młodych ziemniaków
łyżeczka kminku
2 łyżeczki soli
sól czosnkowa
koperek
olej
pieprz mielony
Młode ziemniaczki należy oskrobać z cieniutkiej skórki,
gotuję je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kminku( około łyżeczki)
Po ugotowaniu i odcedzeniu przekładam do woka z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju, posypuję
solą i koperkiem, obsmażam ziemniaki z
każdej strony.
Szparagi grilluję ,
każdy smaruję olejem i posypuję solą czosnkową.
Jajka smażę na oleju, podaję na szparagach w towarzystwie
zapiekanych ziemniaczków;)
Jeden z moich ulubionych obiadów :)
OdpowiedzUsuńMój też , od niedawna :)
Usuńmmm, pychota! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na Dietetyczną Pannę Cottę!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:-)
świetny blog polecam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję , zaglądnę :)
OdpowiedzUsuńObłędnie wyglądają te szparagi :)
OdpowiedzUsuńDziękuję , szkoda że szybko znikają :)
Usuń