Szybki obiad, smaczny i syty.
Można dodać np. pieczarki, podać z makaronem, ziemniakami, ryżem lub z chlebem.
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu !
Mięso z kurczaka ( pozostałe z rosołu, u mnie połowa
kurczaka)
1 -2 cebule
Olej lub inny tłuszcz do podsmażenia cebuli
Przyprawy:
Sól
Biały pieprz
Pieprz cytrynowy
Papryka słodka
Szczypta papryki ostrej
Czosnek
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Zioła prowansalskie
Śmietana ( 150 ml )
2 – 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Cebule kroję w kostkę, podsmażam i dodaję obrane i
rozdrobnione mięso z rosołu.
Dodaję przyprawy i mieszam całość. Podlewam gorącą wodą i
chwilkę razem gotuję.
Na koniec zagęszczam skrobią ( można mąką), zabielam
śmietaną i posypuję natką pietruszki.
Podałam z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)