Uwielbiam eksperymenty, tym razem ze śledziami i ciecierzycą konserwową.
Szalotka i czosnek marynowany nadają jej charakterku, doprawiona pikantną musztardą chrzanową i delikatnym majonezem kieleckim z Omega3.
Serdecznie polecam!
|
Sałatka ze śledzia i ciecierzycy
8 płatów śledzi marynowanych
6-7 szalotek
puszka ciecierzycy (400 g)
15 -20 ząbków czosnku marynowanego
3 -4 łyżki majonezu u mnie kielecki Omega3 ,smaczny i delikatny
2-3 łyżki musztardy chrzanowej u mnie kielecka chrzanowa ( dla nas najlepsza,polecam)
Płaty śledziowe obieram ze skórki i kroję w kosteczkę.
Przekładam do miski.
Ciecierzycę
odcedzam.
Szalotki obieram i kroję drobniutko, tak samo siekam czosnek.
Dodaję wszystko do śledzi, razem z cieciorką
. Nakładam musztardę i majonez.
Mieszam wszystko razem. Ostawiam aby składniki
się „przegryzły” i podaję.
Osobiście zajadam solo, można przygryzać świeżym chlebkiem.
Smacznego życzę :)
|
Mogłabym jeść śledzie codziennie! :) Nigdy mi się nie znudzą. Ta odmiana bardzo kusząca.
OdpowiedzUsuńCóż za ciekawe połączenie. Musi być wyśmienita (:
OdpowiedzUsuńMagda ty to masz pomysły :), ale swoją drogą chętnie bym spróbowała takiego połączenia.
OdpowiedzUsuńSpróbuj Alinko, pyszotka;)
UsuńCiekawe połączenie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń