Makaron rurki z białym serem, to doskonały obiad dla małych i dużych smakoszy. Gotowy wykładam na talerz i posypuję cynamonem.
makaron rurki czaniecki ( 50 dag)
twaróg ( 50- 60 dag)
3 łyżki serka homogenizowanego ( naturalny)
3 -4 łyżki cukru
3 – 4 łyżki masła
cynamon od Kamisa
Makaron gotuję al'dente, odcedzam. Przekładam do większej
miski.
Ser przekładam do miski i rozdrabniam, można widelcem, ja
użyłam tłuczka do ziemniaków , dodałam serek homogenizowany i cukier, całość
trzeba dokładnie wymieszać.
Masło topię na patelni i wlewam do makaronu. Mieszam, następnie dodaję ser i całość
mieszam.
Wykładam na talerz i posypuję cynamonem.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
prosto, ale bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuń