sobota, 15 lutego 2014

Makaron z białym serem

Makaron rurki z białym serem, to doskonały obiad dla małych i dużych smakoszy. Gotowy wykładam na talerz i posypuję cynamonem.


twaróg ( 50- 60 dag)
3 łyżki serka homogenizowanego ( naturalny)
3 -4 łyżki cukru
3 – 4 łyżki masła
cynamon od Kamisa


Makaron gotuję al'dente, odcedzam. Przekładam do większej miski.
Ser przekładam do miski i rozdrabniam, można widelcem, ja użyłam tłuczka do ziemniaków , dodałam serek homogenizowany i cukier, całość trzeba dokładnie wymieszać.

Masło topię na patelni i wlewam do makaronu.  Mieszam, następnie dodaję ser i całość mieszam.

Wykładam na talerz i posypuję cynamonem.



*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

1 komentarz:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)