tag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post3224267706740789412..comments2023-12-28T14:58:48.208+01:00Comments on Smak, zapach, kolor...tradycja z nutką nowoczesności...: Zakwas na barszcz z warzywami - najlepszy barszcz kiszony Takietampichceniehttp://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-524148839185445452020-12-04T22:12:13.833+01:002020-12-04T22:12:13.833+01:00Oj tak, najlepsze witaminy, i do tego smaczne :) Oj tak, najlepsze witaminy, i do tego smaczne :) Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-82674510704815648512020-12-04T18:09:22.375+01:002020-12-04T18:09:22.375+01:00To staropolski sposób kiszenia barszczu czerwonego...To staropolski sposób kiszenia barszczu czerwonego. Jest wyśmienity. Moja mama dodawała dodatko kawałek korzenia chrzanu. Piło się schłodzony w upały. Bomba witaminowa Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00990804369148125301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-80809827530099419332016-12-01T17:51:14.476+01:002016-12-01T17:51:14.476+01:00Dziękuje ;)Dziękuje ;)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-41892250144809613592016-12-01T17:00:10.246+01:002016-12-01T17:00:10.246+01:00Super przepis Super przepis Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02338493421245044041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-41616175978474525502014-12-14T20:16:06.809+01:002014-12-14T20:16:06.809+01:00Miło mi bardzo;)Miło mi bardzo;)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-61890308138009445172014-12-14T19:49:57.658+01:002014-12-14T19:49:57.658+01:00Jak dla mnie - genialny. Jutro nastawiam kolejną p...Jak dla mnie - genialny. Jutro nastawiam kolejną porcję, żeby mieć co popijać. Zdjęcie i notka na moim blogu - zapraszam :-)Sylwka35https://www.blogger.com/profile/02428162234556028711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-14784166919086581102014-12-14T13:22:50.541+01:002014-12-14T13:22:50.541+01:00*wody lub bulionu *wody lub bulionu Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-82293509272260179792014-12-14T13:22:10.646+01:002014-12-14T13:22:10.646+01:00Nigdy nie pasteryzuję, przechowuję w piwnicy.
Co d...Nigdy nie pasteryzuję, przechowuję w piwnicy.<br />Co do proporcji, to rzecz gustu, możesz wlać pół litra zakwasu do litra wody, posmakować i podjąć decyzję czego dolać :) <br />Życzę smacznego i jeśli można podesłać fotkę, będę wdzięczna :) takietampichcenie@gmail.com Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-7662093543687891892014-12-14T13:20:07.834+01:002014-12-14T13:20:07.834+01:00świetny pomysł;)świetny pomysł;)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-61036501413608335892014-12-14T12:01:32.724+01:002014-12-14T12:01:32.724+01:00Zakwas z Twojego przepisu gotowy.
Czy można go zap...Zakwas z Twojego przepisu gotowy.<br />Czy można go zapasteryzować ??<br />Jakie proporcje użyć do przygotowania gotowego barszczu ? Ile zakwasu na 1 litr bulionu ? Mogę prosić o podpowiedź ?Leemoncahttps://www.blogger.com/profile/18354974571343237948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-82155957512601002122014-12-01T11:07:46.382+01:002014-12-01T11:07:46.382+01:00Ja używam potem tych ukiszonych jarzynek do zrobie...Ja używam potem tych ukiszonych jarzynek do zrobienia pysznej sałatki lub dania podobnego do bigosu!Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-35036706106487192802014-11-30T15:28:25.776+01:002014-11-30T15:28:25.776+01:00Proszę bardzo, smacznego :)Proszę bardzo, smacznego :)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-28985831560981709922014-11-30T14:28:29.077+01:002014-11-30T14:28:29.077+01:00Cudownie, dziękuję za przepis :)Cudownie, dziękuję za przepis :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10477303229992104250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-19266506097953745192014-11-30T14:10:39.711+01:002014-11-30T14:10:39.711+01:00:):)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-39338128973339308732014-11-30T12:24:51.744+01:002014-11-30T12:24:51.744+01:00chciałam o to samo zapytać :-)chciałam o to samo zapytać :-)Izabelahttps://www.blogger.com/profile/03331480445552931719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-79887503493815197002014-11-29T21:14:04.672+01:002014-11-29T21:14:04.672+01:00U nas długo nie stoi Alinko, ale 2-3 miesiące spok...U nas długo nie stoi Alinko, ale 2-3 miesiące spokojnie, w lodówce . Nawet dłużej, ale wypijecie go szybko:)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3135562109449948433.post-89955683199963833732014-11-29T20:33:12.151+01:002014-11-29T20:33:12.151+01:00A jak długo trzymasz taki zakwas po zlaniu do bute...A jak długo trzymasz taki zakwas po zlaniu do butelek?Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.com