poniedziałek, 27 lutego 2017

Pasta z awokado i makreli -pasta do chleba

Lubimy pasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. 

Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek.

To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo potrzebny dla naszego zdrowia. 
Ale o tym to już chyba większość z nas wie. 

Więc zapraszam do zrobienia własnej pasty, mam nadzieję że Wam zasmakuje, czekam na komentarze;) 



1 makrela wędzona
3 -4 jajka
1 awokado
1 – 2 łyżki majonezu ( najlepszy domowy)
sól i pieprz do smaku




Z makreli ściągam skórę i kręgosłup, obieram ją z ości.

Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram, kroję na ćwiartki.

Z awokado wyciągam pestkę, obieram i kroję na kawałki. 

Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez i pieprz mielony wg smaku. 

Całość dokładnie blenduję, jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.  













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...

Etykiety