środa, 15 czerwca 2016

Łosoś pachnący rozmarynem




Uwielbiamy ryby, łososia szczególnie, dzisiaj podam Wam przepis na delikatnego, grillowanego łososia pachnącego rozmarynem. 

Uwierzcie, to raj dla podniebienia:) 

Szybko i smacznie, gorąco polecam :)


łosoś





















60 dag świeżego filetu z łososia  

Pieprz cytrynowy

Sól morska

Rozmaryn

Olej

łosoś


Łososia oczyszczam z łusek i dzielę na odpowiednia dla siebie kawałki.

Każdą porcję oprószam solą, pieprzem cytrynowym i obsypuję rozmarynem, można również dodać gałązki świeżego. 

Odstawiam rybkę na pół godziny.

Po tym czasie smażę łososia z obu stron na rumiano ( po parę minut), na patelni grillowej lekko natłuszczonej olejem. 

Podaję od razu.



łosoś



łosoś


łosoś 


4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)