sobota, 16 maja 2015

Jajecznica ze szparagami

Szparagowy sezon trwa. Tym razem szparagi wylądowały w jajecznicy, te dwa produkty( jajka i szparagi) pasują do siebie idealnie. 

Doskonałe na śniadanie lub kolację. 

Polecam i czekam na opinie;)


















8-10 szparagów zielonych (dobra cena KLIK)

4 szalotki 

łyżka masła 

4 jajka 

sól i biały pieprz do smaku






Szparagi trzeba umyć i odłamać twarde końce. Następnie pokroić na mniejsze kawałki . 




Szalotki obieram, kroję z piórka i przesmażam razem ze szparagami na maśle, około 5 minut. Do podsmażonych wbijam jajka, oprószam solą i białym pieprzem . Smażę do momentu ścięcia się jajek.

Podaję z chrupkim pieczywem.






Smacznego:)






2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...