niedziela, 12 kwietnia 2015

Sałatka z rzodkiewkami i żółtym serem





Świetna sałatka do wędliny, ale solo też smakuje idealnie.

 Szybko i  smacznie :) 

Pikantność rzodkiewek , super się komponuje z łagodnością jajek i sera.

 Majonez dodaję łagodny . Polecam Kielecki z omega-3. Jest delikatny i nie dominuje smaku rzodkiewki.



Sałatka z rzodkiewkami i żółtym serem




3 pęczki rzodkiewek

15 dag sera żółtego (twardego)

6 jajek

Majonez kielecki omega-3

Pieprz  czosnkowy

Sól

do sałatki polecam chlebek drwalski...(KLIK)  







Rzodkiewki myjemy i odcinamy ogonki, trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie przekładamy na sitko w celu odcedzenia nadmiaru soku.



Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce ( też grube oczka) razem z serem. Dodajemy majonez, ilość wg gustu, doprawiamy do smaku, pieprzem czosnkowym i solą .
















Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...

Etykiety